Predpis bol zrušený predpisom 13/1968 Zb.
§1
§2
§3
§4
§5
§6
§7
§8
§9
Druh | Sklad | September | Október | November | December | Január | Február | Ďalšie mesiace | |
cibuľa | chladený | Za každý predchádzajúci mesiac sa zvyšuje norma pre chladené sklady o 0,6 %, pre nechladené sklady o 1 %. | 1,1 | 1,6 | 2,- | 2,4 | 3,5 | 3,9 | Za každý ďalší mesiac sa norma zvyšuje pre chladené sklady o 0,6 %, pre nechladené sklady o 1 %. |
nechladený | 1,9 | 2,7 | 3,5 | 4,2 | 6,4 | 7,2 | |||
zeler | chladený | - | - | 1,5 | 2,6 | 4,7 | 5,7 | ||
nechladený | - | - | 1,9 | 3,1 | 5,3 | 6,5 | |||
cesnak | chladený | 1,4 | 2,- | 2,5 | 2,9 | 4,2 | 4,6 | ||
nechladený | 1,9 | 2,7 | 3,4 | 4,- | 6,- | 6,4 | |||
červená | chladený | - | - | 0,7 | 1,3 | 2,3 | 2,6 | ||
repa | nechladený | - | - | 1,- | 1,7 | 3,- | 3,8 | ||
kel | chladený | - | 0,5 | 1,1 | 2,2 | 4,- | 4,7 | ||
nechladený | - | 1,2 | 2,4 | 4,4 | 7,8 | 8,8 | |||
karotka | chladený | - | 0,7 | 1,6 | 2,- | 3,4 | 4,- | ||
nechladený | - | 1,1 | 1,9 | 2,7 | 4,4 | 5,2 | |||
kaleráb | chladený | - | - | 1,- | 1,9 | 3,5 | 4,2 | ||
nechladený | - | - | 1,3 | 2,4 | 4,3 | 4,9 | |||
karfiol | chladený | - | - | 4,- | 6,- | - | - | ||
nechladený | - | - | 5,- | 8,- | - | - | |||
chren | chladený | - | - | 0,8 | 1,4 | 2,5 | 2,9 | ||
nechladený | - | - | 1,- | 2,- | 3,5 | 4,3 | |||
petržlen | chladený | - | - | 1,- | 1,8 | 3,- | 3,5 | ||
nechladený | - | - | 1,5 | 2,9 | 4,9 | 5,9 | |||
kapusta | chladený | - | 0,5 | 1,- | 2,5 | 4,9 | 5,2 | ||
nechladený | - | 1,2 | 2,5 | 6,- | 13,- | - | |||
paprika | chladený | - | 1,- | 1,8 | 4,- | 6,5 | 8,5 | ||
nechladený | - | 1,5 | 2,5 | 6,- | 10,- | 13,- | |||
jablká | chladený | 0,8 | 1,6 | 2,4 | 3,- | - | - | ||
jesenné | nechladený | 1,- | 2,- | 2,9 | 3,6 | - | - | ||
jablká | chladený | - | 0,8 | 1,5 | 2,1 | 3,3 | 3,8 | ||
zimné | nechladený | - | 1,- | 1,8 | 2,5 | 4,- | 4,6 | ||
hrušky | chladený | 1,2 | 2,3 | 3,3 | 4,2 | - | - | ||
jesenné | nechladený | 1,6 | 3,1 | 4,3 | 5,3 | - | - | ||
hrušky | chladený | - | 1,1 | 2,1 | 3,1 | 5,2 | - | ||
zimné | nechladený | - | 1,5 | 2,9 | 4,- | 6,8 | - | ||
hrozná | chladený | - | 2,9 | 4,8 | 5,9 | - | - | ||
nechladený | - | - | 2,- | 5,- | 9,8 | 13,- | |||
zemiaky | 1,2 | 1,2 | 1,9 | 2,4 | 3,5 | 3,9 |
úpravou Ministerstva vnútorného obchodu č. 36 263/16/1955 uverejnenou v čiastke 34/1955 Vestníka MVO, ktorou sa určuje norma mánk pri výkupe zlomkov drahých kovov;
vyhláškou Ministerstva vnútorného obchodu č. 379/1952 Ú. l. (12/1953 Ú. v.), ktorou sa určujú normy mánk potravinárskeho tovaru vo veľkoobchode, vzniknutých prirodzeným úbytkom, pokiaľ sa nevzťahuje na veľkoobchod s ovocím a zeleninou;
vyhláškou Ministerstva vnútorného obchodu č. 381/1952 Ú. l. (14/1953 Ú. v.), ktorou sa určujú normy mánk potravinárskeho tovaru v sklenených nádobách vo veľkoobchode, v skladoch, v maloobchode a v podnikoch spoločného stravovania, pokiaľ sa týka veľkoobchodných skladov;
vyhláškou Ministerstva vnútorného obchodu č. 382//1952 Ú. l. (15/1953 Ú. v.), ktorou sa určujú normy mánk chemického tovaru vo veľkoobchode, vzniknutých prirodzeným úbytkom;
vyhláškou Ministerstva vnútorného obchodu č. 384/1952 Ú. l. (17/1953 Ú. v.), ktorou sa určujú normy mánk u skla, porcelánu, keramiky alebo hrnčiarskeho tovaru vo veľkoobchode;
smernicou Ministerstva vnútorného obchodu č. 57/1953 Zbierky MVO pre výpočet mánk tovaru, vzniknutých prirodzeným úbytkom a lomom vo veľkoobchode;
smernicou Ministerstva vnútorného obchodu č. 65/1954 Zbierky MVO, ktorou sa určujú normy mánk prázdnych fliaš späť vykúpených od spotrebiteľov vo veľkoobchode, v skladoch, v maloobchode a podnikoch spoločného stravovania, pokiaľ sa týka veľkoobchodných skladov.