PRVÁ ČASŤ | Úvodné ustanovenia
§1 Účel a rozsah zákona
§2 Vymedzenie pojmov
§3
DRUHÁ ČASŤ | Potraviny
§4 Základné povinnosti pri výrobe potravín, manipulácii s nimi a ich umiestnení na trh
§5 Výroba potravín
§6 Registrácia prevádzkarní a podmienky umiestňovania potravín na trh
§6b Systém rýchleho varovania a analýza rizika
§7 Dovoz potravín a vývoz potravín
§7a
§7b
§8 Balenie potravín
§9 Označovanie potravín
§9a Označenie pôvodu, zemepisné označenie a označenie zaručených tradičných špecialít
§9b Označovanie potravín a poľnohospodárskych produktov dobrovoľnými údajmi a ich používanie na účely propagácie a marketingu
§10 Skladovanie potravín
§11 Preprava potravín
§12 Predaj potravín
ŠTVRTÁ ČASŤ | Úlohy orgánov úradnej kontroly potravín
§18
§19
§20
§20a
PIATA ČASŤ | Organizácia úradnej kontroly potravín
§21
§21a
§22
§23
§25
§26
§27
ŠIESTA ČASŤ | Správne delikty
§28
§29
§30
§30a
§31
§31a
§31aa Prechodné ustanovenie k úprave účinnej od 1. novembra 2011
§31ab Prechodné ustanovenie k úprave účinnej od 1. apríla 2014
§31ac Prechodné ustanovenie k úprave účinnej od 1. júla 2014
§31ad Prechodné ustanovenia k úprave účinnej od 1. apríla 2015
§31ae Prechodné ustanovenie k úpravám účinným od 1. januára 2017
§31b
§31c
§31d
§31e Zrušovacie ustanovenie účinné od 1. novembra 2011
§31f Zrušovacie ustanovenie účinné od 1. apríla 2013
§31g Zrušovacie ustanovenie účinné od 1. apríla 2015
§32
Ivan Gašparovič v. r.
Vladimír Mečiar v. r.
Čl. 2 ods. 1 písm. d), čl. 6 a príloha I nariadenia (ES) č. 852/2004.
Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 360/2011 Z. z., ktorým sa ustanovujú hygienické požiadavky na priamy predaj a dodávanie malého množstva prvotných produktov rastlinného a živočíšneho pôvodu a dodávanie mlieka a mliečnych výrobkov konečnému spotrebiteľovi a iným maloobchodným prevádzkarňam v znení nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 100/2016 Z. z.
Zákon č. 488/2002 Z. z. o veterinárnej starostlivosti a o zmene niektorých zákonov.