§1 Požiadavky na kvalitu hrozna
§2 Zisťovanie cukornatosti hrozna
§3 Technologické postupy a látky používané pri výrobe vína
Postupy pri ošetrovaní vína
§4
§5
§6 Upravovanie cukornatosti
§7 Upravovanie obsahu zvyškového cukru vo víne
§8 Sceľovanie vína
§9 Výroba šumivého vína
§10 Klasifikácia vína podľa zmyslových vlastností a požiadavky na kvalitu vína
§11 Normy technologických strát pri výrobe vína
a) prvé stáčanie | |
1. bez použitia bentonitu | do 6,0 %, |
2. s použitím bentonitu | do 6,5 %, |
b) druhé stáčanie vína | |
1. bez použitia bentonitu | do 1,2 %, |
2. s použitím bentonitu | do 2,0 %, |
c) čírenie vína | |
1. bez použitia bentonitu | 0,5 %, |
2. s použitím bentonitu | 1,0 %, |
d) filtrácia | 0,1 %, |
e) fľašovanie | 0,5 %, |
í) plnenie nádob pri expedícii | 0,3 %, |
g) plnenie cisterien | 0,1 %, |
h) manipulačné straty | 0,1 %, |
i) skladovacie straty (odparné) | za mesiac |
1. v drevených sudoch | do 0,3 %, |
2. v ostatných nádobách | do 0,1%. |