§1
§2
§3
§4
§5
§6
§7
§8
§9
§10
§11
§12
§13
§14
§15
§16
§16a
§17
Zásielka (počet jednotiek) | Počet jednotiek, z ktorých sa odoberajú vzorky |
1 - 24 | Počet rovný počtu jednotiek balení, maximálne 20 |
25 - 29 | 20 |
30 - 39 | 25 |
40 - 49 | 30 |
50 - 59 | 35 |
60 - 89 | 40 |
90 - 199 | 50 |
200 - 499 | 55 |
500 alebo viac | 60 |
Zásielka (počet jednotiek balení) | Počet jednotiek balení, z ktorých sa odoberajú vzorky |
1 - 24 | Počet rovný počtu jednotiek balení, maximálne 20 |
25 - 29 | 20 |
30 - 39 | 25 |
40 - 49 | 30 |
50 - 59 | 35 |
60 - 89 | 40 |
90 - 199 | 50 |
200 - 499 | 55 |
500 alebo viac | 60 |
Hmotnosť jednotky balenia | > 20 kg | 10 - 20 kg | < 10 kg |
násobok | x 1 | x 3/4 | x 1/2 |
§ 6 ods. 2 písm. j) a § 37 zákona č. 488/2002 Z. z. o veterinárnej starostlivosti a o zmene niektorých zákonov.
Vyhláška Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky č. 29/2002 Z. z. o požiadavkách na pitnú vodu a kontrolu kvality pitnej vody.
§ 33 a 34 výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky z 20. mája 1996 č. 981/1996 (oznámenie č. 195/1996 Z. z.).
§ 21 vyhlášky Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky č. 79/1997 Z. z. o opatreniach na predchádzanie prenosným ochoreniam v znení neskorších predpisov.
Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 320/2003 Z. z. o monitorovaní určitých látok a ich rezíduí v živých zvieratách a produktoch živočíšneho pôvodu.
Príloha č. 2 výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky z 13. februára 2003 č. 414/2003-100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu Slovenskej republiky upravujúca cudzorodé látky v potravinách (oznámenie č. 101/2003 Z. z.).
Opatrenie Štatistického úradu Slovenskej republiky č. 299/1996 Z. z., ktorým sa ustanovujú číselníky územných jednotiek Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov.
Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 286/2003 Z. z. o požiadavkách v záujme ochrany zdravia ľudí pri výrobe a uvádzaní na trh mäsových výrobkov a určitých ostatných výrobkov živočíšneho pôvodu.
Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 317/2003 Z. z. o požiadavkách na výrobu a uvádzanie na trh mletého mäsa a mäsových prípravkov.
Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 284/2003 Z. z.
STN ISO 6579 nahradená STN EN 12824 z januára 2002.