Predpis bol zrušený predpisom 39/2007 Z. z.
Základné ustanovenia
§1
§2
Uvádzanie mletého mäsa na trh
§3
§4
Uvádzanie mäsových prípravkov na trh
§5
§6
Spoločné ustanovenia pre mleté mäso a mäsové prípravky
§7
§8
§9
§10
§11
§12
Dovozy mletého mäsa a mäsových prípravkov z tretích krajín
§13
§14
§15
§16
§17
§18
§18a
§19
Obsah tuku | Pomer kolagén: mäsové proteíny | |
1. Chudé mleté mäso | ≤ 7 % | ≤ 12 |
2. Mleté čisto hovädzie mäso | ≤ 20 % | ≤ 15 |
3. Mleté mäso, ktoré obsahuje bravčové mäso | ≤ 30 % | ≤ 18 |
4. Mleté mäso iných druhov | ≤ 25 % | ≤ 15 |
Mleté mäso | M(a) | m(b) |
Aeróbne mezofilné baktérien(c) = 5; c(d) = 2 | 5 x 106/g | 5 x 105/g |
Escherichia colin(c) = 5; c(d) = 2 | 5 x 102/g | 50/g |
Salmonellan(c) = 5; c(d) = 0 | neprítomná v 10 g | |
Staphylococcus aureusn(c) = 5; c(d) = 2 | 5 x 103/g | 102/g |
(a) M = najvyšší prípustný počet mikróbov (medza prípustnosti), po ktorého prekročení sa už výsledky nepovažujú za vyhovujúce, pričom M sa rovná 10m, ak sa počet mikróbov stanovuje na pevnej pôde, a M sa rovná 30m, ak sa počet mikróbov stanovuje v tekutom médiu.(b) m = najvyšší počet mikróbov (medzná hodnota), pod ktorou sa všetky výsledky považujú za vyhovujúce. (c) n = počet jednotiek, ktoré tvoria vzorku. (d) c = počet jednotiek zo vzorky, ktoré môžu mať hodnoty medzi m a M. |
Mäsové prípravky | M1) | m2) |
Escherichia coli n = 5; c = 2 | 5 x 103/g | 5 x 102/g |
Staphylococcus aureus n = 5; c = 1 | 5 x 103/g | 5 x 102/g |
Salmonella n = 5; c = 0 | neprítomná v 1 g | |
1) M = najvyšší prípustný počet mikróbov (medza prijateľnosti), po ktorého prekročení sa už výsledky nepovažujú za vyhovujúce, pričom M sa rovná 10m, ak sa počet mikróbov stanovuje na pevnej pôde, a M sa rovná 30m, ak sa počet mikróbov stanovuje v tekutom médiu.2) m = najvyšší počet mikróbov, pri ktorom, ak nie je prekročený, všetky výsledky sa považujú za vyhovujúce. |
§ 2 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 284/2003 Z. z. o zdravotných problémoch a problémoch veterinárnej inšpekcie pri dovoze hovädzieho dobytka, oviec, kôz, ošípaných, čerstvého mäsa alebo mäsových výrobkov z tretích krajín.
§ 2 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 282/2003 Z. z.
§ 2 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 311/2003 Z. z. o požiadavkách na ochranu zdravia zvierat a o požiadavkách v záujme ochrany zdravia ľudí pri usmrcovaní voľne žijúcej zveri a uvádzaní zveriny z tejto zveri na trh.
Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 282/2003 Z. z.
Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 286/2003 Z. z.
§ 3 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 282/2003 Z. z.
§ 3 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 311/2003 Z. z.
§ 3 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 300/2003 Z. z.
§ 14 až 17 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 282/2003 Z. z.§ 15 až 19 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 311/2003 Z. z.
Príloha č. 2 časť F nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 307/2003 Z. z., ktorým sa upravujú požiadavky na zdravie zvierat pri výmene a dovoze produktov živočíšneho pôvodu, ktoré nepodliehajú iným veterinárnym požiadavkám.
Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 282/2003 Z. z.
Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 286/2003 Z. z.
Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 300/2003 Z. z.
Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 311/2003 Z. z.
§ 2 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 282/2003 Z. z.
§ 2 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 286/2003 Z. z.
§ 2 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 300/2003 Z. z.
§ 2 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 311/2003 Z. z.
§ 6 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 282/2003 Z. z.§ 8 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 286/2003 Z. z.§ 7 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 311/2003 Z. z.
Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 282/2003 Z. z.
Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 286/2003 Z. z.
Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 311/2003 Z. z.
Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 292/2003 Z. z. o podrobnostiach veterinárnych kontrol pri výmenách produktov živočíšneho pôvodu s členskými štátmi.
Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 307/2003 Z. z.
Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 282/2003 Z. z.
§ 9 ods. 2 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 299/2003 Z. z.