Predpis bol zrušený predpisom 42/1964 Zb.
Jednou z foriem tejto starostlivosti je závodné stravovanie, ktorého základným poslaním je zabezpečovať v súvislosti s prácou v zamestnaní pracujúcim stravu, ktorá zodpovedá zásadám správnej výživy a svojim zložením a množstvom pomáha čo najviac k obnove pracovnej sily a k upevneniu zdravia pracujúcich.
Prevod závodných jedální a kantín do riadenia a starostlivosti hospodárskych a rozpočtových organizácií a príslušných organizácií Revolučného odborového hnutia zabezpečuje bezprostredný vplyv pracujúcich na riadenie, správu a kontrolu závodného stravovania a vytvára tým predpoklady pre zvyšovanie jeho úrovne.
Vláda Československej socialistickej republiky spoločne s Ústrednou radou odborov ustanovujú:
§1 Zriadenie, zmeny a zrušenie závodných jedální, kantín a pomocných hospodárstiev
§2 Účasť na závodnom stravovaní
§3 Zamestnávateľský príspevok
§4 Spotrebné materiálové normy
§5 Ceny jedál
Kčs | |
v cenovej skupine závodného stravovania I | 2,20 |
v cenovej skupine závodného stravovania II | 2,80 |
v cenovej skupine závodného stravovania III | 3,60 |
v cenovej skupine závodného stravovania IV | 4,20 |
v cenovej skupine závodného stravovania V | 4,80 |
v cenovej skupine závodného stravovania VI | 5,50 |
§6
§7 Zásobovanie
§8 Príprava jedál
§9 Spotreba potravín
Cenová skupina závodného stravovania | Finančný limit na jedno jedlo v maloobchodných cenách Kčs |
I | 2,55 |
II | 3,15 |
III | 3,95 |
IV | 4,55 |
V | 5,15 |
VI | 5,85 |
§10 Prevádzka závodných jedální
§11 Prevádzka kantín
§12 Čas podávania jedál a prevádzkový čas
§13 Predaj nápojov
§14 Pomocné hospodárstvo závodných jedální
§15 Zdravotnícke a bezpečnostné predpisy
§16 Počet pracovníkov
§17 Povinnosti pracovníkov
§18 Hospodárenie
§19 Kontrola
§20
§21
§22
§23
§24
§25
Zupka v. r.