Predpis bol zrušený predpisom 189/1964 Zb.
§1
§2
§3
§4
§5
§6
§7
§8
Uher v. r.
názov | norma % |
1. mäso výsekové, údené surové a varené, údeniny a droby | 1,- |
2. cukor rafinovaný | 0,04 |
3. cukrárske výrobky mäkké | 0,05 |
4. výrobky studenej i teplej kuchyne | 0,05 |
5. cukrovinky nečokoládové | 0,5 |
6. cukrovinky čokoládové | 0,3 |
7. pečivo trvanlivé | 0,4 |
8. múka hrubá, hladká, krupica | 0,04 |
9. krúpy, krúpky, vločky | 0,04 |
10. ryža | 0,04 |
11. strukoviny | 0,2 |
12. mak | 0,1 |
13. marmeláda | 0,1 |
14. lekvár, džem, zaváranina | 0,1 |
15. zemiaková múka | 0,05 |
16. škrob | 0,05 |
17. káva zrnková, pražená a mletá | 0,05 |
18. čaj | 0,1 |
19. mlieko, smotana (nalievaná) | 0,2 |
20. tvaroh mäkký | 0,8 |
21. tvaroh tvrdý | 0,4 |
22. syry krájané tvrdé i mäkké | 0,6 |
23. maslo | 0,1 |
24. zmrzlina | 0,8 |
25. ryby živé | 0,7 |
26. ryby mrazené, chladené ľadom, údené | 0,2 |
27. hydina raná | 0,25 |
28. hydina neskorá alebo mrazená | 0,25 |
29. divina raticová | 1,- |
30. divina srstnatá | 0,5 |
31. citrusové plody | 1,- |
32. ovocie čerstvé od 1. 4. - 30. 9. | 2,- |
33. ovocie čerstvé od 1. 10. - 31. 3. | 1,8 |
34. zelenina čerstvá od 1. 4. - 30. 9. | 2,- |
35. zelenina čerstvá od 1. 10. - 31. 3. | 1,8 |
36. zemiaky rané a polorané | 1,- |
37. zemiaky neskoré bez skladovania | 0,8 |
38. zemiaky neskoré dlhodobo skladované | |
v skladoch a pivniciach v mesiaci X. | 1,3 |
XI. | 0,8 |
XII. | 0,5 |
I. | 0,3 |
II. | 0,3 |
III. | 0,5 |
IV. | 0,9 |
V. | 1,4 |
VI. | 2,- |
39. alkoholické nápoje, víno, likéry vo fľašiach | 0,05 |
40. hroznové víno (výrobky z hrozien vo fľašiach) | 0,04 |
41. pivo a nealkoholické nápoje vo fľašiach | 0,04 |
42. výťažky a sirupy vo fľašiach | 0,04 |
43. rôzne octy, tresti vo fľašiach | 0,04 |
44. jedlý olej a iný tovar potravinársky v sklenenej nádobe | 0,04 |
45. prázdne sklenené obaly (fľaše) | 0,4 |
vyhláškou Ministerstva vnútorného obchodu č. 210/1954 Ú. l. (č. 234/1954 Ú. v.), ktorou sa určujú normy mánk, vzniknutých prirodzeným úbytkom u tuhých uhoľných palív a palivového dreva, úpravou Ministerstva vnútorného obchodu č. 36 263/16/1955 uverejnenou v čiastke 34/1955 Vestníka Ministerstva vnútorného obchodu, ktorou sa určuje norma mánk pri výkupe zlomkov drahých kovov,
vyhláškou Ministerstva vnútorného obchodu č. 379/1952 Ú. l. (č. 12/1953 Ú. v.), ktorou sa určujú normy mánk potravinárskeho tovaru vo veľkoobchode, vzniknutých prirodzeným úbytkom,
vyhláškou Ministerstva vnútorného obchodu č. 381/1952 Ú. l. (č. 14/1953 Ú. v.), pokiaľ sa týka veľkoobchodných skladov,
vyhláškou Ministerstva vnútorného obchodu č. 382/1952 Ú. l. (č. 15/1953 Ú. v.), ktorou sa určujú normy mánk chemického tovaru vo veľkoobchode, vzniknutých prirodzeným úbytkom,
vyhláškou Ministerstva vnútorného obchodu č. 384/1952 Ú. l. (č. 17/1953 Ú. v.), ktorou sa určujú normy mánk u skla, porcelánu, keramiky alebo hrnčiarskeho tovaru vo veľkoobchode, smernicou Ministerstva vnútorného obchodu č. 57/1953 Zbierky Ministerstva vnútorného obchodu pre výpočet mánk tovaru, vzniknutých prirodzeným úbytkom a lomom vo veľkoobchode,
smernicou Ministerstva vnútorného obchodu č. 65/1954 Zbierky Ministerstva vnútorného obchodu, pokiaľ sa týka veľkoobchodných skladov.