Čl. I
§1a Spôsob nakladania s vedľajšími produktmi
Ukazovateľ | AKOSTNÉ VÍNO S PRÍVLASTKOM | |||||||||||||||
slamové víno | ľadové víno | cibébový výber | hrozienkový výber | bobuľový výber | výber z hrozna | neskorý zber | kabinetné | |||||||||
biele, ružové | červené | biele, ružové | červené | biele, ružové | červené | biele, ružové | červené | biele, ružové | červené | biele, ružové | červené | biele, ružové | červené | biele, ružové | červené | |
Alkohol v obj.% skutočný najmenej | 8,0 | 8,0 | 8,0 | 8,0 | 8,0 | 8,0 | 8,0 | 8,0 | 8,0 | 8,0 | 9,5 | 9,5 | 9,5 | 9,5 | 9,5 | 9,5 |
Obsah cukru v g/l najviac | podľa označenia vína |
Ukazovateľ | AKOSTNÉ VÍNO | STOLOVÉ VÍNO | OBLASTNÉ VÍNO | AROMATIZOVANÉ VÍNO | LIKÉROVÉ VÍNO | |||||
biele, ružové | červené | biele, ružové | červené | biele, ružové | červené | biele, ružové | červené | biele, ružové | červené | |
Alkohol v obj.% skutočný najmenej celkový najviac | 9,5 - | 9,5 - | 8,5 15,0 | 8,5 15,0 | 8,5 15,0 | 8,5 15,0 | 15,0 - | 15,0 - | 15,0 22,0 | 15,0 22,0 |
Obsah cukru v g/l najviac | podľa označenia vína | 35 | 35 | 35 | 35 | podľa označenia vína | _ | _ | ||
Bezcukorný extrakt v g/l najmenej | 16,0 | 18,0 | 15,0 | 17,0 | 15,0 | 17,0 | _ | _ | 17,0 | 17,0 |
Ukazovateľ | VÍNO S PRETLAKOM OXIDU UHLIČITÉHO | ||||||||||
ŠUMIVÉ | AKOSTNÉ ŠUMIVÉ | AKOSTNÉ ŠUMIVÉ V.O.V.P. A PESTOVATEĽSKÝ SEKT | AROMATICKÉ ŠUMIVÉ A AKOSTNÉ AROMATICKÉ ŠUMIVÉ | PERLIVÉ | SÝTENÉ | ||||||
biele, ružové | červené | biele, ružové | červené | biele, ružové | červené | biele, ružové | biele, ružové | červené | biele, ružové | červené | |
Alkohol v obj. % skutočný najmenej | 8,5 | 8,5 | 10,0 | 10,0 | 10,0 | 10,0 | 6,0 | 9,5 | 9,5 | 8,5 | 8,5 |
Obsah cukru v g/l najviac | podľa označenia vína | ||||||||||
Bezcukorný extrakt v g/l najmenej | 15,0 | 17,0 | 16,0 | 18,0 | 16,0 | 18,0 | 16,0 | 15,0 | 17,0 | 15,0 | 17,0.“. |