§1 Predmet úpravy
§2 Požiadavky na osivo zelenín
§3 Vymedzenie pojmov
§4 Všeobecné požiadavky na osivo zelenín
§5 Požiadavky na výrobu osiva zelenín
§6 Požiadavky na vlastnosti a kvalitu osiva zelenín
§7 Uznávanie osiva zelenín
§8 Overovanie kvality štandardného osiva zelenín dodávateľom
§9 Výnimky z požiadaviek na vlastnosti a kvalitu osiva zelenín
§10 Uvádzanie osiva zelenín na trh
§11 Dovoz osiva zelenín z tretích krajín
§12 Spoločné ustanovenie o balení osiva zelenín
§13 Balenie osiva zelenín
§14 Malé balenie ES osiva zelenín
§15 Označovanie osiva zelenín
§16 Osobitné ustanovenia o uznávaní osiva zelenín
§17 Spôsob a rozsah výkonu kontroly
§18 Dočasné pokusy
§19 Porovnávacie skúšky a pokusy
§20 Záverečné ustanovenie
§21 Účinnosť
Druhy | Najnižšia analytická čistota v % hmotnosti | Najvyšší obsah semien iných rastlinných druhov (% hmotnosti) | Najnižšia klíčivosť % |
Artičoka bodliaková (Cynara cardunculus) | 96 | 0,5 | 65 |
Baklažán (Solanum melongena) | 96 | 0,5 | 65 |
Bôb obyčajný (Vicia faba) | 98 | 0,1 | 80 |
Čakanka šalátová (Cichorium intybus var. foliosum) | 95 | 1,5 | 65 |
Čakanka štrbáková (Cichorium endivia) | 95 | 1 | 65 |
Čakanka priemyselná (Cichorium intybus) | 97 | 1 | 80 |
Cesnak kuchynský (Allium sativum) | 97 | 0,5 | 65 |
Cesnak pažítkový (Allium schoenoprasum) | 97 | 0,5 | 65 |
Cibuľa kuchynská (Allium cepa) | 97 | 0,5 | 70 |
Cibuľa zimná (Allium fistulosum) | 97 | 0,5 | 65 |
Cvikla (Beta vulgaris var. Conditiva) | 97 | 0,5 | 70 |
Dyňa červená (Citrullus lanatus) | 98 | 0,1 | 75 |
Fazuľa záhradná (Phaseolus vulgaris) | 98 | 0,1 | 75 |
Fazuľa šarlátová (Phaseolus coccineus) | 98 | 0,1 | 80 |
Fenikel (Foeniculum vulgare) | 96 | 1 | 70 |
Hadomor španielsky (Scorzonera hispanica) | 95 | 1 | 70 |
Hrach siaty (Pisum sativum) | 98 | 0,1 | 80 |
Karfiol (Brassica oleracea convar. Botrytis var. Botrytis) | 97 | 1 | 70 |
Kapustoviny iné ako karfiol (Brassica oleracea) | 97 | 1 | 75 |
Kukurica siata, kukurica pukancová (Zea mays) | 98 | 0,1 | 85 |
Mangold (Beta vulgaris var. Vulgaris) | 97 | 0,5 | 50 |
Melón cukrový (Cucumis melo) | 98 | 0,1 | 75 |
Mrkva obyčajná (Daucus carota) | 95 | 1 | 65 |
Okrúhlica (Brassica rapa var. Rapa) a čínska kapusta | 97 | 1 | 80 |
Paprika ročná (Capsicum annuum) | 97 | 0,5 | 65 |
Petržlen záhradný (Petroselinum crispum) | 97 | 1 | 65 |
Pór pestovaný (Allium porrum) | 97 | 0,5 | 65 |
Rajčiak jedlý (Lycopersicon esculentum) | 97 | 0,5 | 75 |
Rebarbora vlnitá (Rheum rhabarbarum) | 97 | 0,5 | 70 |
Reďkev siata (Raphanus sativus) | 97 | 1 | 70 |
Šalát siaty (Lactuca sativa) | 95 | 0,5 | 75 |
Špargľa (Asparagus officinalis) | 96 | 0,5 | 70 |
Špenát siaty (Spinacea oleracea) | 97 | 1 | 70 |
Tekvica obyčajná (Cucurbita pepo) | 98 | 0,1 | 75 |
Tekvica obrovská (Cucurbita maxima) | 98 | 0,1 | 80 |
Uhorka siata (Cucumis sattvus) | 98 | 0,1 | 80 |
Trebuľka voňavá (Anthriscus cerefolium) | 96 | 1 | 70 |
Valeriánka poľná (Valerianella locusta) | 95 | 1 | 65 |
Zeler voňavý (Apium graveolens) | 97 | 1 | 70 |
Druhy | hmotnosť v g |
Artičoka bodliaková (Cynara cardunculus) | 50,0 |
Baklažán (Solanum melongena) | 20,0 |
Bôb obyčajný (Vicia faba) | 1000,0 |
Brokolica (Brassica oleracea convar botrytis var. cymosa) | 25,0 |
Čakanka šalátová (Cichorium intybus var. foliosum) | 15,0 |
Čakanka štrbáková (Cichorium endivia) | 15,0 |
Čakanka priemyselná (Cichorium intybus) | 50,0 |
Cesnak kuchynský (Allium sativum) | 20,0 |
Cesnak pažítkový (Allium schoenoprasum) | 15,0 |
Cibuľa kuchynská (Allium cepa) | 25,0 |
Cibuľa zimná (Allium fistulosum) | 15,0 |
Cvikla (Beta vulgaris var. conditiva) | 100,0 |
Dyňa červená (Citrullus lanatus) | 250,0 |
Fazuľa záhradná (Phaseolus vulgaris) | 700,0 |
Fazuľa šalátová {Phaseolus coccineus) | 1000,0 |
Fenikel (Foeniculum vulgare) | 25,0 |
Hadomor španielsky (Scorzonera hispanica) | 30,0 |
Hrach siaty (Pisum sativum) | 500,0 |
Karfiol (Brassica oleracea convar. Botrytis var. Botrytis) | 25,0 |
Kapustoviny ostatné (Brassica spp.) | 25,0 |
Kukurica siata, kukurica pukancová (Zea mays) | 1000,0 |
Mangold (Beta vulgaris var. Vulgaris) | 100,0 |
Melón cukrový (Cucumis melo) | 100,0 |
Mrkva obyčajná (Daucus carota) | 10,0 |
Okrúhlica (Brassica rapa var. Rapa) | 50,0 |
Paprika ročná (Capsicum annuum) | 40,0 |
Petržlen záhradný (Petroselinum crispum) | 10,0 |
Pór pestovaný (Allium porrum) | 20,0 |
Rajčiak jedlý (Llycopersicon esculentum) | 20,0 |
Rebarbora vlnitá (Rheum rhabarbarum) | 135,0 |
Reďkev siata (Raphanus sativus) | 50,0 |
Šalát siaty (Lactuca sativa) | 10,0 |
Špargľa (Asparagus officinalis) | 100,0 |
Špenát siaty (Spinacea oleracea) | 75,0 |
Tekvica obrovská (Cucurbita maxima) | 250,0 |
Tekvica obyčajná (Cucurbita pepo) | 150,0 |
Uhorka siata (Cucumis sativus) | 25,0 |
Valeriánka (Valerianella locusta) | 20,0 |
Zeler (Apium graveolens) | 5,0 |